Fremtid og forandring

”Lad vær med at forelske dig i løsningen, inden du kender problemet”

Ambitionen og strategien for din virksomhed er sikkert at også i fremtiden stå stærkt i konkurrencen. Det betyder bl.a, at I skal have godt styr på:

  • Fremtidens arbejdsstyrke
  • Fremtidens organisation
  • Fremtidens ledelse

Hvis I har, har I så også styr på hvordan I allerede nu skal agere, helt præcist, for at sætte jer i stand til at blive fremtidens vinder?

En af mine store passioner er nysgerrigheden på hvad der driver forandring, og ikke mindst: hvordan vi kan forberede os på den, helt konkret. Jeg var i 12 år ansat på Instituttet for Fremtidsforskning, og har hjulpet et stort antal af store og små virksomheder med at navigere sikkert mod fremtiden, gennem strukturererede scenarieprocesser. At arbejde struktureret med den fremtidige udvikling, handler ikke blot om at lade sig inspireres af de tendenser og trender der driver udviklingen lige nu. Det handler i lige så høj grad om at tage skridtet videre og undersøge hvilke konsekvenser det får for virksomheden, for at derefter sætte jer i stand til agere, i stedet for kun at reagere. Og husk: fremtiden byder på mindst lige så mange muligheder som udfordringer. Måske har vi bare ikke et samlet overblik over udfordringerne og mulighederne ligger. Det eneste vi med sikkerhed ved, er at fremtiden helt sikkert kommer – og den bliver anderledes end nutiden.

Sådan kan jeg hjælpe

Jeg kan hjælpe jer med at afdække de muligheder og udfordringer I bliver nødt til at adressere. Vi arbejder metodisk og struktureret, og ser eksplorativt på den kontekst virksomheden skal operere i på 3-5 års sigt.

Bagefter tager vi fat om organisationen. Hvor er vi nødt til at sætte ind allerede i dag, for at stå stærkt og være konkurrencedygtige i fremtiden? Hvor er vi stærke, hvilke områder trænger til opmærksomhed? De områder man typisk er nødt til at kigge på er:

Kompetencer – har vi overblik over vores samlede kompetencer, og er det de rigtige kompetencer i et fremtidigt perspektiv? Hvor er der brug for nye og anderledes kompetencer? Hvor og hvordan finder vi disse kompetencer?

Organisation – hvordan skal organisationen se ud i fremtiden, med de nye krav omverden stiller på os? Hvor står vi stærkt, hvor er vi nødt til at overveje om organisationen også er effektiv i en fremtidig kontekst?

Ledelse – er virksomhedens ledere klædt på til den nye rolle de vil få i fremtiden?

Processer – er vores processer gearet til fremtiden? (fx rekruttering, onboarding og performance management)

Her kan du læse om hvordan man arbejder struktureret med fremtiden https://www.linkedin.com/pulse/disruption-mangler-du-svar-p%C3%A5-hvordan-jessica-panke-wagner

Udover en stærk metode og en solid værktøjskasse for at arbejde struktureret med fremtiden, kommer jeg også med mange års erfaring fra HR, organisation og ledelse. Jeg kender udfordringerne og kan spotte mulighederne. Jeg vil gerne give jer kompetent bistand når jeres organisation skal klædes på til fremtiden.

Kontakt mig for en helt uforpligtende snak omkring hvordan din virksomhed bedst bliver klædt på til at blive en vinder i en fremtidig kontekst.

Del artikel