Procesdesign & Facilitering

I en proces er målet fastsat på forhånd. Men vejen der til er ikke ligetil. Det konkrete output skabes i processen og interaktionen. Løsninger og resultat skal komme fra deltagerne, som også er dem der skal implementere og leve med løsningen. Ejerskab og engagement skal sikres, og netop derfor er det vigtigt at gøre sig nogle tanker omkring hvordan processen skal designes og være opmærksom på, at bruge de rigtige redskaber på det rigtige tidspunkt.

Jeg har over 15 års erfaring af designe processer, kurser og workshops. Jeg har lige så mange års erfaring af at facilitere dem. Jeg kommer med en solid værktøjskasse, og jeg ved at der ikke er to processer der er ens. Kontekst, organisationskultur og gruppedynamik er ganske enkelt unik for hver enkelt organisation.

Facilitatoren har en ganske særlig rolle, i det man ikke kommer med svaret eller løsningen. Facilitatoren har en neutral rolle, og har ikke ansvar for indholdet. Til gengæld har man ansvar for processen og sørger for, at gruppen gennem involvering tager ejerskab for resultaterne der bliver skabt ved sessionen

Jeg hjælper jer med at opnå de mål I har fastlagt – og jeg udfordrer jer på de vante forestillinger om hvordan processen skal skrues sammen. Men jeg tør love at vi når i mål.

Læs mine 10 bedste råd til facilitering her: http://bit.ly/2g2h6w6

Hvordan kan jeg hjælpe

Rådgivning omkring hvordan I bedst tilrettelægger en workshop, et arbejdsseminar eller et møde, for at sikre engagement, involvering og resultater.

Facilitering af møder – i nogle tilfælde kan det kan være en god idé at benytte sig af en ekstern facilitator. Det gælder især hvis man som mødeleder selv har aktier i output af mødet eller workshoppen.

Processer og workshops – forandringsprocesser, arbejdsmøder, teamudvikling.

Del artikel