Om

I mere end 15 år har jeg beskæftiget mig med udvikling og forandring i organisationer. Jeg har arbejdet som konsulent for både virksomheder, organisationer og kommuner. I Danmark, Skandinavien, Europa og resten af Verden. Jeg har været ansat i store virksomheder, og mindre virksomheder. Jeg har aldrig støt på to virksomheder eller organisationer der har været ens, og hver eneste gang jeg bliver introduceret for en ny virksomhed, er jeg stadig drevet af en stor nysgerrighed.

Den røde tråd gennem min karriere har været alle facetter af udvikling, forandring og transformation af organisationer. Jeg har lang erfaring af at afdække fremtidige behov, bidrage til at udpege strategisk retning, facilitere dialogen og kommunikere omkring forandring. Jeg har dertil en meget praktisk og ”no nonsense” tilgang til HR & Ledelse, samtidig med at jeg er en meget kompetent facilitator og underviser, som brænder for at se resultater og flytte mennesker.

Kompetencer

HR: Jeg er HR generalist, og har beskæftiget mig med de fleste områder på HR paletten. Jeg har en meget praktisk tilgang til HR, da mange af mine kunder slet ikke har en egen HR afdeling – der er altså 100% fokus på at finde løsninger der rent faktisk også bliver brugt.

Strategi: Jeg har en fremtidsforsker i maven, et strategisk blik og en passion for at sammen med mine kunder afdække hvordan trends og tendenser vil påvirke virksomheden i fremtiden – og hvad man som konsekvens skal gøre for at gribe mulighederne. Her bruger jeg min værktøjskasse, som bl.a indeholder scenariemetode. Min særlige kompetence er, at jag ikke blot efterlader virksomheden med spændende scenarier. Eftersom jeg også har ‘fingrene dybt i kagen’ i forhold til organisation, HR og personale, sørger jeg altid for at det hele bliver trukket ned på en helt konkret og et lavpraktisk niveau, som man kan forholde sig til.

Facilitering og workshops: Jeg er en dygtig procesdesigner, foredragsholder og facilitator, som formår at involvere deltagere og skabe rød tråd og mening fra start til slut. Min helt specielle styrke er at lytte og forstå, og sammen med mine kunder finde frem til hvor udfordringen ligger og derved afdække behovet, for at derefter finde frem til den mest optimale proces for pågældende virksomhed.

Min filosofi

  • Udvikling skal have et tydeligt formål
  • Udvikling skal have en stærk kobling til strategi og virksomhedens mål
  • Der er ingen ”quick fixes” – udvikling er hårdt arbejde. Men konsulenten kan hjælpe med gode redskaber, så at man kommer godt fra start
  • Løsninger skal tilpasses så at de giver mening for den enkelte virksomhed, eller bliver de ikke brugt
  • Samtale fremmer forståelsen – jeg lægger stor vægt ved dialogen med mine kunder og planlægningsfasen, uanset opgavens størrelse

Erfaring

Instituttet for Fremtidsforskning. Projektleder, ansvarlig for kurser og uddannelser, samt konstitueret direktør. Jeg har designet og faciliteret workshops, scenarie – og strategiprocesser hos store og små kunder, både virksomheder og organisationer. Jeg har også undervist i scenariemetode, holdt foredrag og været forfatter på et antal rapporter.

Maersk Line HR. Talent Manager, hvor jeg har været HR generalist med god kendskab til HR processer, altid med fokus på forretningsorienteret HR. Jeg har været ansvarlig for Diversity & Inclusion i Maersk Line, et område som jeg har været med til at udpege strategisk retning for, og jeg har sat flere initiativer i gang for at få flere kvindelige ledere på højere niveau i organisationen. Talent Management: Processer for identificering og udvikling af high potentials og med arbejdet med at bygge den interne pipeline af fremtidige ledere og specialister, samt udarbejdelse af talent strategi.

Dansk Erhverv. HR & Ledelseskonsulent, hvor jeg har rådgivet medlemmerne omkring det meste på HR paletten, designet og afholdt leder og organisationsudviklingsforløb. Lederudviklingsprogrammer, workshops om forebyggelse af stress, undervisning i distanceledelse samt rådgivning omkring MUS, personalehåndbøger og lederens samtaler er eksempler på almindelige temaer. Virksomhederne var typisk små og mellemstore virksomheder, som havde brug for støtte til ledelsesudvikling og HR processer – og værktøjer.

Referencer

Gennem min karriere har jeg bl.a løst opgaver for: IKEA, Statoil, LEGO, Arla, Swarovski, Edana, B+I Strategy, Alm. Brand, KMD, Forsikringsakademiet, SOS International, Arla, Dansk Flygtningehjælp, BDO, Deichmann Sko, DJØF, Dansk Industri, Skanska, e-conomic, Kommunikationsforum, Rudersdal Erhvervsforening, Stampen Media Group, Malmö Stad, Helsingborgs Kommun, Halmstad Kommun

 

”Peter Sellers (1925-1980) sa en gång; att bedriva framtidsforskning är konsten att klia sig innan det börjar klia. Efter att ha deltagit på Jessicas föreläsning och workshop gällande framtidsforskning kan vi konstatera att det kliar en hel del i fingrarna inför utmaningen att ta HR-arbetet med oss in i framtiden. Jessica har ett brinnande intresse och engagemang för framtid och förändring och hon förmedlar kunskap och teorier blandat med en stor portion humor och energi”

Maria Winckler, HR- Utvecklare

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, Halmstad Kommun

 

Del artikel