HR – dit bedste nytårsforsæt!

”Nej altså, vi er ligesom ikke en virksomhed hvor medarbejderne skal have en krammer når de er kede af det”.

Det er et af de mere kreative svar jeg har fået på spørgsmålet om hvorfor virksomheden har fravalgt at fokusere på alt andet HR, end det rent administrative. Så det må være på sin plads at aflive myten om at HR er helt unødvendigt, befolket af bløde ‘lad os give hinanden en krammer’- kvinder og en funktion som, hvis man er heldig, i det mindste ikke gør mere skade end nytte.

 

Men prøv lige at se her:

Høj omsætning på personale?

Højt sygefravær?

Er I lidt uenige om HVEM der helt præcist har ansvar for personaleforhold?

Mangler der politikker omkring arbejdstider, hjemmearbejdsdage, afspadsering, sygefravær og må medarbejderne egentlig være på Facebook i arbejdstiden?

Må man gerne melde sig syg med en SMS?

Er rekrutteringsprocessen lidt forkølet?

På glatis igen pga. en opsigelse der blev håndteret lidt klodset?

Hvordan taler man med sine medarbejdere omkring performance?

SKAL man partout give feedback til medarbejderne og hvorfor kan de ikke bare udføre sit arbejde, i stedet for at brokke sig hele tiden?

 

Mange mindre virksomheder kan sikkert genkende mange af ovenstående udsagn, og mange mindre virksomheder bruger rigtig meget tid på brandslukning, ad hoc opgaver og ikke mindst bruger man tid på at opfinde den dybe tallerken hver gang man har en problemstilling omkring personaleforhold.

Men det behøver faktisk ikke at være sådan. Det er jo ikke ligefrem en naturlov. De gode nyheder er, at det er råd for det – og det er ikke et stort, uoverskueligt projekt at få etableret en lille smule struktur omkring HR arbejdet i virksomheden! Keep it simple, småt men godt kan også gøre det!

Her er en alletiders idé til nytårsforsæt: Skal 2018 være året hvor din virksomhed skal spare lidt tid og energi på ting der vedrører personaleforhold, så at I i stedet for kan bruge jeres tid på at drifte forretningen?!

Så er du meget velkommen til at kontakte mig – jeg kan hjælpe og det koster ikke en bondegård. En gang sparring koster ikke noget, og det kan være at du finder ud af at HR slet ikke er noget for din virksomhed. Men det kan også være, at du kan se at det ville være en fordel at fokusere på enkelte HR-elementer og processer. Det er helt ok ikke at købe ind på hele konceptet.

Og nej, jeg krammer altså ikke… 🙂

Læs mere om hvad HR kan gøre for dig her:

“HR er også for de små” http://bit.ly/HRforledere

Kontakt: http://bit.ly/pankeHRhome

 

 

 

 

 

Del artikel