HR – det er benhård forretning

Er I lidt uenige om HVEM der helt præcist har ansvar for personaleforhold?

Høj omsætning på personale?

Højt sygefravær?

Mangler der politikker omkring arbejdstider, hjemmearbejdsdage, afspadsering, sygefravær og må medarbejderne egentlig være på Facebook i arbejdstiden?

Må man gerne melde sig syg med en SMS?

Er rekrutteringsprocessen lidt forkølet?

På glatis igen pga. en opsigelse der blev håndteret lidt klodset?

Hvordan taler man med sine medarbejdere omkring performance?

SKAL man partout give feedback til medarbejderne og hvorfor kan de ikke bare udføre sit arbejde, i stedet for at brokke sig hele tiden?

Mange kan sikkert genkende mange af ovenstående udsagn, og mange SMV’er bruger rigtig meget tid på brandslukning, ad hoc opgaver og ikke mindst bruger man tid på at opfinde den dybe tallerken hver gang man har en problemstilling omkring personaleforhold. Dertil kommer, at man tit havner på glatis ifht juraen – noget der i langt de fleste tilfælde kunne være undgået, hvis bare man havde haft værktøjer til at håndtere den forudgående proces mere professionelt.

Men det behøver faktisk ikke at være sådan. Det er jo ikke ligefrem en naturlov. De gode nyheder er, at det er råd for det – og det er ikke et stort, uoverskueligt projekt at få etableret en lille smule struktur omkring HR arbejdet i virksomheden! Keep it simple, småt men godt kan også gøre det!

Er du nysgerrig på hvordan din virksomhed kan blive lidt skarpere på ting der vedrører personaleforhold, så at I i stedet for kan bruge jeres tid og energi på at drifte forretningen?

Så er du meget velkommen til at kontakte mig. En gang sparring koster ikke noget, og det kan være at du finder ud af at HR slet ikke er noget for din virksomhed. Men det kan også være, at du kan se at det ville være en fordel at fokusere på enkelte HR-elementer og processer. Det er helt ok ikke at købe ind på hele konceptet.

Læs mere om hvad HR kan gøre for dig her:

“HR er også for de små” http://bit.ly/HRforledere

Kontakt: http://bit.ly/pankeHRhome

 

 

 

 

 

Del artikel