Job søges

Jeg er selvstændig og ganske fint tilfreds med det setup! Men her på det sidste er jeg begyndt at ind imellem føle mig lidt ensom… Jeg savner ganske enkelt at være en del af en større sammenhæng, noget social interaktion og at bidrage til værdiskabelsen sammen med andre.

Derfor leder jeg efter et job – dog ikke på fuld tid, da jeg stadig skal have tid til mine kunder og opgaver, men som udgangspunkt 15-20 tim/uge. Det må gerne være tidsbestemt.

Det kan også være en kortere projektansættelse på fuld tid, hvor jeg lige kan få en snert af fællesskabet igen.

Sådan kan jeg bidrage:

  • Jeg hjælper gerne små og mellemstore virksomheder, der ikke har en HR – funktion (udover administration). Måske er der brug for hjælp for at skabe lidt mere struktur omkring processer som sygefravær, rekruttering, MUS – samtaler og medarbejderudvikling, adfærdsregulering, adfærdsregulering og afvikling af medarbejdere. Jeg kan sidde ude hos virksomheden 1-2 dage om ugen, og udarbejde guidelines og processer, og sparre med lederne ifht. personale. Det behøver ikke at være længerevarende, det kan også være for en kortere periode bare for at hjælpe virksomheden og ledere i gang.

 

  • Eller er I måske en lidt større virksomhed, som rent faktisk har en HR afdeling, men har brug for et par ekstra hænder i en travl periode?

 

  • Hvis der skal ske forandringer i virksomheden, men der endnu ikke er stukket en retning ud. Eller hvis der er en gennemgribende og ny strategi, som vedrører HR afdelingen. Her kan jeg hjælpe afdelingen med at sortere blandt de tendenser der er med til drive udviklingen lige nu, at tegne et tydeligt billede af hvor man er på vej hen og helt præcis hvad der skal til for at løfte den nye rolle afdelingen får. Jeg kommer med en pænt solid værktøjskasse, da jeg har arbejdet som fremtidsforsker i rigtig mange år, inden jeg begyndte at arbejde med HR og organisationsudvikling på fuld tid. Jeg kan derfor både håndtere det brede, kontekstuelle perspektiv og det ’praktiske’, da jeg har indsigt i og forståelse for HR – processer. Jeg har haft fingrene dybt i kagen, og er meget praktisk orienteret. Alle store tanker skal kunne forankres i virkeligheden, og al udvikling og forandring skal kunne gennemføres i praksis – et skridt ad gangen.

 

  • Måske er I en virksomhed der gerne vil i gang at arbejde med diversitet, mangfoldighed og flere kvinder i ledelse. Men det bliver ved tanken og ambitionen, fordi I ikke rigtig har interne kompetencer og ressourcer. Jeg har arbejdet med Diversitet i bl.a Maersk, og jeg kan hjælpe jer at kickstarte arbejdet ved at hjælpe med at finde frem til årsagerne til at der ikke er nok kvinder i pipeline og derefter komme med forslag til tiltag. Så er I godt kørende og klarer resten selv.

 

Jeg er ret skarp til: generel HR, sparring omkring ’den bløde del’ af HR, udvikling af ledere og medarbejdere, diversitet, formidling, design af skræddersyede workshopforløb og facilitering. Jeg har arbejdet både internationalt og i Danmark. Nå ja, så er jeg svensker og arbejder ind imellem også på mit modersmål med svenske kunder.

…men dette skal jeg nok ikke bruges til: indsamling af data, implementering og udrulning af nye systemer, rene administrationsopgaver eller HR – jura (jeg er ikke jurist af uddannelse).

Hvis du er lidt tøvende til at tage en fremmed ind, kan du være helt rolig. Jeg har været konsulent i ca 100 år og har arbejdet med mindst ligeså mange forskellige virksomheder. Jeg er meget nem at arbejde sammen med, og har nogle meget veludviklede antenner som konstant er ude. Jeg stiller ikke de store krav, er omstillingsparat og fanger meget hurtigt kulturen i pågældende virksomhed. Jeg går til opgaverne med stor åbenhed, nysgerrighed og respekt for pågældende virksomhed og de mennesker jeg skal arbejde sammen med. Men det skal så også siges, at jeg gerne kommer med nye perspektiver og ikke er bange for at gå ind og udfordre jer lidt på de vante forestillinger.

Og vi kan jo altid starte med at drikke en kop kaffe og lære hinanden at kende.

Del artikel